Borger hos Incita

Overskrift:

I job efter 20 år på heroin og kokain

Lang tekst :

20 år på heroin og kokain var ingen hindring for succes på arbejdsmarkedet for Carsten Christiansen. I 2016 havde han 10 års jubilæum i jobbet som projektmedarbejder hos Region Hovedstaden.

- Radikale livsforandringer kræver noget nyt i livet, som er stærkere end det gamle. Som stofafhængig har du ingen du kan stole på, men jeg fandt nogen jeg kunne stole på hos Incita, fortæller Carsten Christiansen.

I januar 2016 havde Carsten 10 års jubilæum som projektmedarbejder i Region Hovedstaden. Han arbejder på Frederiksberg Hospital for Østerbro Undersøgelsen, som er en af verdens største undersøgelser af livsstilssygdomme. Dagligt registrerer han cirka 300 spørgeskemaer og udsender lige så mange invitationer til nye deltagere. Han har gode chefer, gode kollegaer og noget at stå op til.

I de sidste 10 år har han genfundet flere gamle venner fra tiden før stofmisbruget. En af vennerne tog ham med til Thailand, hvor Carsten mødte nye venner. Nu rejser han til Thailand så ofte han kan, hvilket indtil videre er blevet til 6 rejser.

I 2004 mødte han selv op hos Incita på projekt ’Skiftesporet’ målrettet tidligere stofmisbrugere. Halvdelen af hans liv havde været præget af misbrug, og han drømte om førtidspension. Imidlertid kom han på computerkursus og blev samtidig sendt i skarp fysisk træning for at øge vægten og forbedre hans lungekapacitet, der var stærkt reduceret efter 20 år med cigaretter og rygeheroin.

- En læge hos Incita sagde ligeud mig, at jeg ville blive kvalt i løbet af 3-4 år, hvis ikke jeg holdt op med at ryge straks. Den slags motiverer, siger Carsten.

Efter 9 måneders træning og undervisning fik Carsten tilbudt en praktik tilknyttet Østerbro Undersøgelsen. På vej på arbejde den første dag var praktikken bare noget, han ville have overstået. Men han glemte hurtigt alt om pension, da han fandt ud af, at han faktisk kunne klare jobbet.

Efter praktik fortsatte Carsten som fastansat. Med jobbet fulgte en løncheck, og Carstens købte en cykel. Og siden en computer og et nyt TV.

 Carsten har haft mange ting at glæde sig over i hans nye liv. Han er glad for, at hans mor nåede at se ham blive stoffri igen. Hun døde kort efter han startede hos Incita.

Billede:
600x450_CarstenChristensen
LOGO_farve-transparant-baggrund

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse

Ok, så ved jeg det.

FØLG OS

Følg os på LinkedIn