Borger hos Incita

Overskrift:

Kilden: Aktiv med hjerneskade

Lang tekst :

I 2004 faldt Carsten Aubech ned ad en trappe og fik en hjerneblødning. Han kunne hverken tale, gå eller huske noget. I dag er han så aktiv som muligt bl.a. gennem træning og i sit arbejde i Kildens arbejdsfælleskab.
 

For 11 år siden arbejdede Carsten som senioroperatør hos Datacentralen og tjente gode penge. Han havde arbejdet der i 34 år, og sammen med sin kone Karin boede han i en stor lejlighed på Amager og havde to børn. Han var sportsmand og elskede at spille fodbold, tennis, badminton og være spejder.
 

Carstens kone døde af kræft, og da han bare et halvt år senere faldt ned ad en trappe og slog hovedet, blev hans aktive liv sat på pause. Hjerneblødningen betød, at han i 6 måneder hverken kunne huske eller tale, synet var svækket, benene var skadede og han sad i kørestol i tre år.
 

Siden da har Carsten været på genoptræningsforløb på Diannalund, hvor han trænede hukommelsen, kognitionen og motorikken. I dag kan Carsten både tale og gå med en albuestok, der støtter det ene ben. 
 

Selvom hukommelsen, det venstre øje og højre ben stadig er skadet, sætter han stor pris på sine fremskidt.
 

- Jeg kan ikke være lige så aktiv som for 11 år siden, men jeg forsøger at være aktiv hver dag. Flere gange om ugen træner jeg sammen med min fysioterapeut eller på hold. Jeg har altid elsket at røre mig. Det er alfa og omega for mig, fortæller Carsten.
 

I 6 år har Carsten været tilknyttet Kildens arbejdsfælleskab sammen med andre mennesker med senhjerneskade. Her arbejder han to gange om ugen på kontor og går rundt med kioskvognen på de forskellige etager i Incita.
 

- Jeg skriver dagbog og træner hukommelsen sammen med de andre medlemmer af Kilden. Vi har et godt fællesskab, laver øvelser og quizzer og joker med hinanden, fortæller Carsten.
 

Carsten bor i dag på Lions Kollegiet for mennesker med erhvervet hjerneskade. Her har han boet i 10 år. Hans to voksne børn og børnebørn på 9 og 6 år ser han ofte, og han glæder sig til deres besøg og fødselsdage. Carsten håber samtidig, at han fremover kan blive ved med at holde sig aktiv og en dag kan blive i stand til selv at tage bussen til og fra Kilden.   

 
Billede:
Carsten
LOGO_farve-transparant-baggrund

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse

Ok, så ved jeg det.

FØLG OS

Følg os på LinkedIn