Det siger borgerne

Overskrift:

Gitte fandt job i en helt ny branche

Dato:
Lang tekst :

Et forløb med opkvalificering, coaching og hjælp til at finde en praktik hjalp Gitte til at blive oplært som sekretær. I dag forsørger hun sig selv med det, hun selv betragter som hendes bedste job nogensinde.

Gitte havde arbejdet som pædagogmedhjælper i 10 år. Hun mærkede, at jobbet stressede og sled på hende, og hun ville gerne lave noget nyt. Derfor startede hun på uddannelsen som tandlægeassistent. Desværre måtte hun opgive efter et halvt år, fordi materialerne i plastfyldninger gav hende kløe og allergiske udslæt. Så fandt hun et nyt job som vuggestuepædagogmedhjælper.

I det nye job mærkede Gitte atter stress. De løse strukturer i vuggestuen kombineret med støj, overarbejde og uklare beskeder fra ledelsen førte til, at Gitte ikke kunne sove om natten, fordi tankerne kørte i ring i hovedet. Efter en måned gik hun ned med stress og måtte lægge sig syg. Hendes læge konstaterede, at hun også led af en depression, hvilket ofte ses i sammenhæng med stress.

Ansættelsesforholdet ophørte og Gitte fik det efterhånden en smule bedre. Hun blev gravid og fik job på en klinik for insemination. Men da hun startede fik hun kraftige plukveer, og arbejdsgiveren bad om, at samarbejdet skulle stoppe.

Forfra efter 4 år

Gitte fik en søn og ville efter barslen gerne ud at arbejde igen. Men to afbrudte jobs, en afbrudt uddannelse, en sygemelding med stress og en graviditet plus barsel betød, at Gitte i 4 år kun havde haft løs tilknytning til arbejdsmarkedet. Hun ville gerne forsørge sig selv, men hun anede ikke med hvad. Jobcentret henviste hende til et revalideringsforløb hos Incita.

Hos Incita startede Gitte på et forløb med mange aktiviteter. Hun trænede computerfærdigheder, skrev ansøgninger og trænede jobsamtaler i rollespil. Hun fik også undervisning i stress og depression, hvilket gav indsigt i, hvordan hun bedre kunne passe på sig selv. Endelig gik hun hos en personlig coach, som hjalp med at afklare hendes ønsker og lægge planer for de fremtidige jobvalg. En af mulighederne var sekretær, og hun begyndte at søge praktikpladser som sekretær.

Under oplæring på Kirkebjerggård

Gitte fik dialog med flere skoler og kom til en samtale. Det førte til, at hun startede i praktik på Kirkebjerggård, hvor hun blev lært op af to sekretærer. Gitte startede 15 timer om ugen og fik gradvist øget timetallet, så hun til sidst passede jobbet 30 timer om ugen. Da praktikken udløb, blev hun tilbudt fast job.

KKFO Kirkebjerggård er et fritidshjem med 140 tilmeldte børn fra Kirkebjerg Skole i Vanløse. Gittes opgaver er fx regnskaber, afstemning af dankortbetalinger, betaling af regninger, reguleringer af lønninger, mødereferater, girokort til forældrene mv. Hun betegner det som et dejligt job, og er først og fremmest glad for at have fået en dygtig chef, som lytter, roser og holder sine aftaler.

- Det er en kæmpeglæde for mig at arbejde og forsørge mig selv. Det er livsbekræftende at have gode kollegaer, og her på skolen har jeg fundet en rummelig arbejdsplads, hvor jeg kan gøre gavn og samtidig føle, at der bliver lyttet til mine behov. Jeg får ros og får lov til at udvikle mig, og jeg har verdens bedste chef, fortæller Gitte.

- Incita gav mig et skub i gang, og særligt coachingen hjalp mig igennem en nødvendig personlig udvikling, så det blev klart for mig hvad jeg skulle lave. Jeg synes også Incita formåede at skabe rammer, så de forskellige ledige på holdene kunne få gavn af hinanden, siger Gitte.

Gitte har deltaget i et revalideringsforløb hos Incita.

Billede header style:
LOGO_farve-transparant-baggrund

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse

Ok, så ved jeg det.

FØLG OS

Følg os på LinkedIn