Det siger borgerne

Overskrift:

Samler møbler til handicappede i hele verden

Dato:
05-06-2018
Lang tekst :

Samlingen af 100 specialmøbler om måneden kan træne cirka 50 ledige og en håndfuld beskyttet beskæftigede hos Incita. Opgaven kommer fra HMN, som glæder sig over at kunne deltage i indsatsen for at træne og støtte udsatte ledige.

Møbelproducenten HMN a/s har produceret hjælpemidler til lægeklinikker og hospitaler siden grundlæggelsen i 1934. I dag er HMN en internationalt førende udvikler og fremstiller af hjælpemidler til ældre og handicappede, særligt indenfor toilet og bademøbler, hvor HMNs sortiment betjener kunder fra Hongkong i øst til Canada i vest.

Siden nytår 2012 har HMN flyttet en del af produktionen til Incita. Incita fungerer som buffer i HMNs forsyningskæde, og samler færdige badebænke, fodstøtter samt drivhjul, teleskopben, armlæn, beslag og andre halvfabrikata. Produktionen af cirka 100 specialmøbler og 500 halvfabrikata om måneden betyder, at Incita har opgaver til en håndfuld medarbejdere i beskyttet beskæftigelse samt cirka 50 ledige, som træner kompetencer for at opnå selvforsørgelse.

- Incita er gode til det vi betegner som ’nemme’ opgaver. Samarbejdet betyder, at HMN kan deltage i indsatsen for mennesker, der har behov for støtte til at komme ind på arbejdsmarkedet. Det er i høj grad de samme målgrupper, som bruger vores produkter, så samarbejdet er meget oplagt, fortæller produktionschef Uno Stripp fra HMN.

Et tidligere samarbejde mellem Incita og HMN stoppede for et par år tilbage, da Incita lukkede den produktion, der foregik på metalværkstedet. Genoptagelsen fra nytår hænger blandt andet sammen med, at Incita har udvidet sin afdeling med mekanisk montage.

Ifølge Uno Stripp lever Incita op til HMNs ønsker om pris, kvalitet og forsyningssikkerhed. HMN er vidende om, at Incitas produktion beror på mennesker, som løbende kommer til og hurtigt kan falde fra. Det kræver fælles forståelse og tålmodighed, og betyder at man må fokusere på opgaver, som kan planlægges i god tid.

– Vi er ikke forlovet med Incita, men vi må konstatere, at Incita og HMN hjælper hinanden med at nå et strategisk mål, fortæller Uno Stripp.

HMN er privatejet og har hovedkvarter i Brøndby, hvorfra organisationens knap 25 medarbejdere udvikler, styrer og fremstiller knap 5.000 specialmøbler og produkter til fortrinsvis ældre og handicappede over hele verden. HMN har løbende medarbejdere ansat på nedsat tid, i fleksjob mv.

Billede header style:
LOGO_farve-transparant-baggrund

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse

Ok, så ved jeg det.

FØLG OS

Følg os på LinkedIn