Borgerinformation

Overskrift:

Fra hashryger til skatteyder

Lang tekst :

For 15 år siden røg han 3 gram hash om dagen og lavede ellers ingenting. I dag har Johnny Johansen fast job, har lige købt ny bil og rejser meget, gerne til Rom som er hans "anden by".

- Hvis jeg skulle give gode råd til et ungt menneske i jobforløb, så vil jeg sige, at du skal tro på det indeni. Jeg har selv været inde og ude af flere kommunale beskæftigelsesprojekter, og det sagde mig ikke en skid, fortæller Johnny Johansen.

Johnny startede hos it-virksomheden Fujitsu A/S for 7 år siden. Han arbejder i dag i change management, fordi han er god til at tale med kunder. Han har netop købt en spritny Ford, og han rejser et par gange om året med kæresten. Rom er deres favoritrejsemål. Han rejser også for at se motorsport, og har flere gange set Le Mans i Frankrig. Så længe der er danske deltagere, vil han også gerne overvære mindst et Formel 1 løb hvert år.

I 2004 blev Johnny henvist til et forløb hos Incita. Hans liv dengang bestod mest i at ryge fede i sin lejlighed, mens han tænkte over hvordan han skulle finde penge til næste husleje. En gang truede han en sagsbehandler med en skruetrækker, og han har også været indlagt på den lukkede afdeling. Forløbet hos Incita var imod hans vilje, og Johnny deltog ikke meget i starten. Det blev han konfronteret med:

-Jeg sagde, at jeg nok skulle gøre som jeg fik besked på indtil klokken 14, og så kunne de ellers rende mig. De svarede, at jeg kunne sidde i et hjørne 6 timer hver dag, men jeg kunne også komme og lære noget, hvis det var det jeg ville.

Forløbet blev et vendepunkt. Incita fik ham ind på en it-uddannelse, som han gennemførte på 3 år. Herefter fortsatte han i praktik hos Peugeot, som tilbød fast job. Peugeot slap ham igen 2 år senere, da salget af bilreservedele styrtdykkede ved den globale økonomiske afmatning. Så skiftede Johnny til hans nuværende job hos den globale it-virksomhed Fujitsu A/S.

Johnny har siden modtaget en del jobtilbud, men er blevet hos Fujitsu. 

I forbindelse med Incitas 50 år har vi genfundet og givet ordet til 7 mennesker, som brugte et forløb hos Incita som afsæt til at forandre deres liv for altid. 

Billede:
600x450_Johnny_Johansen
LOGO_farve-transparant-baggrund

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse

Ok, så ved jeg det.

FØLG OS

Følg os på LinkedIn