Borgerinformation

Overskrift:

Styrer sikkerheden på Københavns metrobyggepladser

Lang tekst :

Cancer satte en stopper for Kim Piklas arbejde som tømrer. Han har fundet nye måder at bruge sin erfaring og arbejder i dag med sikkerhed og koordination på flere af Københavns metrobyggepladser.

Kim Pikla har arbejdet som tømrer i 26 år. I 2007 modtog han arbejdsmiljøprisen for sin udmærkelse som sikkerhedsrepræsentant for medarbejderne hos Pihl & Søn på DR BYEN - for at udvise stort engagement og ansvar for medarbejdernes sikkerhed og for at have gjort noget udover det sædvanlige.

Tømrerkarrieren stoppede, da Kim fik konstateret tarmcancer. På sin 40 års fødselsdag i 2011 blev han opereret. Før og efter operationen havde han stærke smerter, som han i dag holder nede blandt andet ved hjælp af akupunktur.

- Efter operationen blev jeg syg og tabte mig. Jeg blev fyret fra mit job og levede et par år med elendig økonomi, fortæller Kim.

Kim kom til samtaler og et forløb i et jobcenter, som han ikke fik meget ud af. I 2014 blev han henvist til Incita, og så begyndte der at ske noget. Han kom i genoptræning og lærte at holde smerter nede. Incita opdagede, at han var ordblind og hjalp ham på ordblindeskole. Gennem et samtaleforløb nåede Kim frem til, at han kunne genopfinde sit arbejdsliv i en ny karriere inden for sikkerhed.

For at prøve det af skaffede Incita ham en praktik hos Hoffmann. Her gik Kim op i tid og lærte at vende tilbage til et arbejdsliv på fuld tid uden at være hæmmet af smerter.

- Det er nemt at ryge på flasken eller drukne sig i selvmedlidenhed, når man er syg og ikke længere kan lave det, man brænder for. Det var svært for mig at indse, at jeg ikke skulle slå søm i mere, men Incita gav mig en ny mulighed, fortæller Kim.

I dag er Kim OHS-inspektør (occupational health & safety inspector) for Copenhagen Metro Team og står for sikkerhed, koordination og kommunikation på en arbejdsplads med 66 nationaliteter. Ansvaret omfatter 6 metrobyggepladser på Københavns nye metroring.

Det kræver blik for forskellige kulturers sikkerhedsforståelse, når man som Kim skal få chefer og håndværkere fra 66 lande til at forstå og følge sikkerhedsreglerne. Kim prioriterer derfor at være 80 % af tiden ude på byggepladsen og så lidt som muligt på kontoret.

Kims drøm er at fortsætte karrieren indenfor sikkerhed og måske en dag blive sikkerhedsleder. Hans chef på metroarbejdspladsen vurderer, at det vil lykkes. 

- Kim har forstand på byggepladser, han kender udfordringerne og løsningerne, og han taler klart og i øjenhøjde med alle. Derfor er han respekteret og vellidt blandt alle kollegaer, fortæller Jørgen Nybo Jørgensen, som er supervisor for CMT.

KimPikla_600x450

Kim Pikla_2

Kim Pikla5

Kim Pikla_4

Billede:
KimPikla_600x450
LOGO_farve-transparant-baggrund

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse

Ok, så ved jeg det.

FØLG OS

Følg os på LinkedIn