Nyheder

Overskrift:

Hørt på jobCAMP 2019

Dato:
07-11-2019
Lang tekst :

På jobCAMP 2019 savnede Incita svar på, hvordan beskæftigelsespolitikken skal støtte de mennesker, som ikke 'bare' kan tage en uddannelse og få et job. 

jobCAMP 2019 arrangeret af Kommunernes Landsforening samler hele branchen af danske beskæftigelsesaktører, dvs både de kommunale jobcentre, leverandører af beskæftigelsesindsatser og eksperter. Incita deltager også. 

På jobCAMP deltog beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard blandt andet i en debat om hvordan beskæftigelsespolitikken bidrager til et velfungerende arbejdsmarked i Danmark. Peter Hummelgaard fortalte optimistisk om opkvalificering af ledige gennem uddannelse, men gav ingen svar på udfordringerne for de mange udenfor arbejdsmarkedet, som ikke 'bare' kan tage en uddannelse og komme i job. 

Mange mennesker har behov for at mestre sociale, psykiske, fysiske udfordringer for at kunne varetage et job på særlige vilkår, og det kræver en særlig indsats, som er noget andet end uddannelse eller pension. I praksis hænger mange fast i systemet - af mange forskellige årsager. Hvordan kan man gentænke beskæftigelsespolitikken, så det bliver lettere at finde rammer hvor disse mennesker indgår?  

Et svar kunne være, at beskæftigelsesministeren ville lave politik sammen med erhvervsministeren, som skaber flere arbejdspladser til fleksjobbere og andre på nedsat tid. Det kunne fx være gennem incitamenter til virksomheder, som laver disse arbejdpladser. 

Et andet svar kunne være, at ministeren dropper det omdiskuterede benchmark af kommunernes beskæftigelsesindsatser, hvor kommuner rangeres efter effektivitet. I dag scorer kommuner højt, hvis de sender flere udsatte på førtidspension højt, mens kommuner som laver flere indsatser for udsatte scorer lavt ... men hov ... det har beskæftigelsesministeren allerede gjort!

jobcamp2019

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse

Ok, så ved jeg det.

FØLG OS

Følg os på LinkedIn