Nyheder

Overskrift:

Incita har gennemført den 3. arbejdsgiver analyse

Dato:
22-12-2017
Lang tekst :

Download Arbejdsgiver analysen

  • Arbejdsgivere betragter ikke hjemløshed som en særligt diskvalificerende faktor. Kun 6 pct. mener, at hjemløshed diskvalificerer for at blive ansat.

  • 67 pct. af arbejdsgiverne vil "helt eller næsten helt sikkert" afvise at tage imod personer, som har problemer med misbrug, og dermed er misbrug den mest diskvalificerende faktor foran fx dårlig hygiejne, psykisk sygdom, hjemløshed, dårlige dansk kundskaber, stærkt synshandicap og stærkt hørehandicap.

  • 70 pct. af de adspurgte arbejdsgivere har udsatte ledige i praktik med henblik på evt. rekruttering.

  • 87 pct. af arbejdsgiverne anser virksomhedspraktik for at være en værdifuld erfaring på et CV - mange endda på samme niveau som et lønnet arbejde. 

Download Arbejdsgiver analysen


Arbejdsgiver analysen belyser danske arbejdsgiveres oplevelser med at ansætte udsatte ledige. Interviews er lavet i fjerde kvartal 2017 med Incitas virksomhedsnetværk, som tæller godt 2.000 arbejdspladser fra 32 brancher primært i hovedstadsområdet.

 

Virksomhedspraktik bliver af mange set som det mest effektive redskab, når det gælder om at støtte udsatte ledige i beskæftigelse. I Incitas daglige kontakt med arbejdsgivere og ledige hører vi mange forestillinger om arbejdsgiveres motiver. Formålet med Arbejdsgiver analysen er, at vores rådgivning af ledige og af arbejdsgivere er funderet på fakta.


Det er tilladt at citere fra undersøgelsen med Incita angivet som kilde. Udvalgte resultater 


Uddannelsesafklaring

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse

Ok, så ved jeg det.

FØLG OS

Følg os på LinkedIn