Nyheder

Overskrift:

Tilbage efter mobning på jobbet

Dato:
05-11-2019
Lang tekst :

Pernille blev mobbet i flere år og blev syg af det. Men i dag har hun et nyt job og vejen tilbage har gjort hende stærkere. 

-Jeg har som professionel screenet hundredevis af forløb i stil med det, som Incita laver. Det var nok brochuren, der fik mig til at vælge Incita. Ikke for mange floskler, citater og ting, som ikke har noget med forløbet at gøre. Men jeg kunne få yoga og mindfullness, så det valgte jeg sammen med en masse jobrettede aktiviteter. Sådan startede min vej tilbage til arbejdslivet, fortæller Pernille. 

Pernille arbejdede førhen som rådgiver for unge om uddannelse og job i mange år. Opgaverne gav mening og matchede hendes faglighed. Men over længere tid blev Pernille mobbet af kollegaer. De kaldte hende negativ, og de talte grimt til og om hende. Gradvist mærkede hun mobningen i krop og sjæl. Hun græd dagligt på vej til arbejde, tabte hår, blev svimmel og sov dårligt. Hun forbandt ikke symptomerne med jobbet, men vendte det indad, indtil hun en dag gik til lægen, fordi hun trak vejret med besvær. Hun frygtede en blodprop, men lægen sygemeldte hende med stress. 

Møder med arbejdsgiveren kostede meget energi
Inderst inde vidste hun godt, at det var mobning og stress. Men det var frygteligt at skulle vise sin sårbarhed, melde sig syg og sætte sit job over styr. Det føltes som at åbne en kasse med ting, hun havde gemt væk alt for længe.

Den gamle arbejdsplads viste ikke meget forståelse, og møder med arbejdsgiveren under sygemeldingen kostede meget energi. Til sidst blev hun opsagt. 

Jobcenter Aarhus tilbød Pernille forskellige forløb for sygemeldte på vej tilbage til arbejdsmarkedet. Pernille valgte Incita og fik et forløb sammensat med yoga, mindfullness og jobrettede aktiviteter. Hun lærte om at håndtere stress-symptomer og forstå egne reaktioner på et hold med en psykolog. 

Forløbet mundede ud i, at Pernille fandt nyt job og fortsatte sit arbejdsliv, igen som job- og uddannelsesrådgiver. Det var vigtigt, fordi det nye job gav hende 100 pct. vished for, at hun var god nok - i det nye sted fik hun ros, opbakning og god ledelse. Det er også vigtigt fordi hun gerne vil være på arbejdsmarkedet, gøre en forskel og klare sig selv. 

-Det er rart endelig at have det godt igen og være mere eller mindre symptomfri. Jeg er dog stadig opmærksom på at lytte og agere med mere egenomsorg end før, og her bruger jeg stadig den viden og de meditationsteknikker jeg lærte, da jeg var syg, fortæller Pernille.

I det nye job bevist, at hun var god nok, og at det var mobberne, der tog fejl. Det har gjort hende stærkere. Hun er tilfreds med forløbet hos Incita, og er glad for, at der i dag er tryghed om hendes ansættelse. 

Efter Pernilles ønske har vi ikke opgivet hendes rigtige navn. 

 

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse

Ok, så ved jeg det.

FØLG OS

Følg os på LinkedIn